Stichting

Laurafonds

Eygelshoven

Goededoelenfonds, voorgekomen uit de erfenis van Laura & Vereeniging

Subsidievoorbeelden
De Stichting Laurafonds Eygelshoven heeft inmiddels vele honderden jaarlijks terugkerende maar ook incidentele subsidies verstrekt.
 
In het oog springende (substantiële) bijdragen zijn bijvoorbeeld die aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, dat een keer in de vier jaar gehouden wordt. Ook het initiatief voor de nieuwe glas-in-loodramen voor de monumentale Oude Kerk in Eygelshoven werd door het fonds gesteund.
 
Het Sociaal-Historisch Centrum Maastricht dat onderzoek verricht naar diverse aspecten van de mijnindustrie, heeft zich vaker mogen verheugen in financiële donaties van het fonds. De website demijnen.nl, het digitale startpunt voor iedereen die alles over de steenkolenmijnen wil weten, heeft een subsidie van het Laurafonds gehad.
 
Enkele jaren geleden ontving Stichting Scouting Eygelshoven een substantiële subsidie ten behoeve van de bouw van een nieuw scoutinghome.
 
Maar het Laurafonds heeft ook boekuitgaves – indien gerelateerd aan het mijnverleden of de streek – ondersteund, net zoals vormen van vrijetijdsbesteding van bijvoorbeeld oud-gastarbeiders.

D’r Blauwe Sjek

Eygelshoven heeft zaterdagavond 25 juni 2011 een cadeau gekregen van het Laurafonds . De goede-doelenstichting onthulde tijdens een groots opgezet openluchtconcert een bronzen standbeeld van de Kerkraadse beeldend kunstenaar Wim Steins.
Lees meer